RYMD

Föredrag

På beställning håller jag föredrag om rymden och stjärnhimlen. Ambitionsnivån är att presentera astronomi på en lättsam och enkel nivå för den allmänt nyfikne, men kan naturligtvis anpassas efter kundens önskemål. Föredragen kan genomföras på svenska eller engelska.

Målgruppen är främst skolor, företag och föreningar men även enskilda är välkomna.

Föredragen kräver tillgång till lämplig lokal och utrustning för presentation. Om utrustning saknas medförs det av mig (dator, projektor och duk).

Visningar

När väderförhållandena är gynnsamma visar och berättar jag om de olika astronomiska objekt som är möjliga att observera vid den aktuella tidpunkten. Jag väljer ut olika objekt och berättar kort om vad det är och hjälper er att hitta på stjärnhimlen.

Vi tittar också på objekten med olika kikare och teleskop som jag tar med till förevisnings-platsen. Visningen kan också genomföras i och omkring Gussö-observatoriet utanför Luleå. Det rymmer 4 – 5 personer samtidigt. Större grupper kan delas upp så att observationer kan ske på olika stationer med olika teleskop.

Arrangemang

Jag kan också erbjuda en kombination av ett föredrag med efterföljande visning, som ett arrangemang där en hel kväll används.

Jag kan också delta med föredrag och/eller visning som en del i ett större sammanhang, till exempel företagsarrangemang.

Kontakta mig om önskad tid och plats samt kostnadsförslag.